Teljes kiőrlésű Pizza:
Hozzávalók / 8 adag
Tészta elkészítése
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen búza és tönköly)
- 3 dkg élesztő
- 3 dl víz (langyos)
- 3 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál só
Feltét
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 40 dkg sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
- 20 dkg paprikás szalámi
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg csemegekukorica
Elkészítés
- A lisztet a sóval elkeverjük.
- A langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
- A liszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a vízben elkevert élesztőt.
- Dagasztógéppel vagy kézzel alaposan átgyúrjuk.
- Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
- A feltét ízlés szerint változhat. (A szószt magam készítem sűrített paradicsomból, oregánóval, fokhagymával, sóval, borssal, cukorral.)
- A szószt a tésztára kenjük, majd következhet a "díszítés". A klasszikus sonka-kukorica, vagy szalámi-hagyma mellett a tonhalas-olívabogyós, vagy a rukkolás-mozzarellás feltét is kedvelt nálunk.
- A jól megpakolt pizzákat 150-160 fokon sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad, és szép aranybarna nem lesz.
- sütési hőfok: 160°C
- sütési mód: hőlégkeveréses