Teljes kiőrlésű Pizza:

 

Hozzávalók / 8 adag

 

Tészta elkészítése

Feltét

 

Elkészítés

 

  1. A lisztet a sóval elkeverjük.
  2. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
  3. A liszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a vízben elkevert élesztőt.
  4. Dagasztógéppel vagy kézzel alaposan átgyúrjuk.
  5. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  6. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  7. A feltét ízlés szerint változhat. (A szószt magam készítem sűrített paradicsomból, oregánóval, fokhagymával, sóval, borssal, cukorral.)
  8. A szószt a tésztára kenjük, majd következhet a "díszítés". A klasszikus sonka-kukorica, vagy szalámi-hagyma mellett a tonhalas-olívabogyós, vagy a rukkolás-mozzarellás feltét is kedvelt nálunk.
  9. A jól megpakolt pizzákat 150-160 fokon sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad, és szép aranybarna nem lesz.
  •  sütési hőfok: 160°C
  •  sütési mód: hőlégkeveréses