Tárkonyos csirkeragu:
Hozzávalók / 6 adag
- 500 g csirkemell filé
- 2 közepes db vöröshagyma
- 4 közepes db sárgarépa
- 4 közepes db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db zellerlevél
- 1 db karalábé
- 200 g csiperkegomba
- 200 g zöldborsó
- 200 ml habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- tárkony ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 2 ek kókuszolaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 l víz (ízlés szerint)
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
- A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
- Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
- Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
- Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.