Tárkonyos csirkeragu:

Hozzávalók / 6 adag

 

 

Elkészítés

 

  1. Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
  2. A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
  4. Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
  5. Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
  6. Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.