Zöldbableves:

Hozzávalók / 4 adag

 

A leveshez

A habaráshoz

 

Elkészítés

  1. A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, keverünk rajta egyet, majd a zöldbabot is hozzákeverjük és 3-4 percig együtt pároljuk.
  3. Felöntjük kb. 1,3-1, 5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  4. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, további 10-15 percig főzzük, hogy a burgonya és a zöldbab is megfőjön.
  5. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd ismét kevés vizet, esetleg a levesből is adhatunk hozzá.
  6. Jól kikeverjük a habarást és a leveshez adjuk, néhány percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 10-15 percet pihentetjük.

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode