Krémes sajtmártás:
Hozzávalók / 4 adag
- 2.5 dl tej (magas zsírtartalmú)
- 2.5 dl habtejszín (nem Hulala)
- 10 dkg trappista sajt (reszelt)
- 10 dkg füstölt sajt (reszelt)
- 1 csokor petrezselyem (finomra vágott)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- tengeri só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
- Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
- A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.