Teljes kiőrlésű hamburger zsemle:
Hozzávalók / 2 adag
Elkészítés
- A cukorral és a langyos tejjel kikeverjük az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson.
- Minden száraz hozzávalót összekeverünk egy mély tálban, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Lágy kenyértésztát kell kapnunk, igény szerint lehet bele tenni még lisztet vagy joghurtot, ha túl kemény vagy folyós/lágy lenne. Nagyjából 5 percig dagasztjuk, majd lefedve meleg helyre tesszük. 1 órát kelesztjük.
- Mikor már legalább a duplájára kelt, félbevágjuk, bucit formázunk belőlük, megkenjük őket a maradék fél felvert tojással, és mehet rá a szezámmag bőséggel.
- Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 percig sütjük, 190 fokon. (Magában is finom szerintem, de egy jóféle marhaburgerrel kooperálva küld a mennybe.:))